De docenten van de basiscursus acupunctuur

Onze docenten hebben veel ervaring in het onderwijs van acupunctuur. Zij zijn allemaal bestuurslid van de DÄGfA en dus toonaangevend in hun vakgebied. Lees hier wie dit zijn.

Dr. Med. Nike Arnstadt

Dr. Arnstadt volgde in 2004 haar opleiding acupunctuur bij de DÄGfA in München. Haar specialisatie ligt met name in de vermindering van pijn bij haar patiënten. Ze geeft momenteel onder andere privéles in acupunctuur en integrale geneeskunde in München.

Dr. Med. Jürgen Bachmann

Dr. Med. Bachmann is gespecialiseerd in klinische pijntherapie, gezien vanuit de acupunctuur en het musculoskeletale systeem. Dit doet hij al sinds 1979. Hij is tegenwoordig hoofd van het Department of Pain Therapy, Rheumatology and Rehabilitation in Hattingen.

Naschmil Pollmann M.D.

M.D. Pollman is anesthesist, gespecialiseerd in pijnmedicatie. Ze heeft haar praktijk voor behandeling van pijn, acupunctuur en osteopathie in Hamburg. Ze is door de German Medical Chamber geautoriseerd om acupunctuur te onderwijzen.

Dr. P.D. Dominik Irnich

Dr. Irnich is hoofd van de Multidisciplinary Pain Centre aan het Departement of Anesthesiology op de University of Munich. Daarbij is hij voorzitter van de DÄGfA, en hoofd van het onderwijscentrum. Hij schreef een uitgebreide handleiding over triggerpoints, genaamd: “Leitfaden Triggerpunkte”.

Hedi Luxenburger M.D.

Mevrouw Luxenburger is gespecialiseerd in anesthesiologie en pijntherapie. Daarnaast heeft ze kwalificaties in acupunctuur en natuurgeneeswijzen, onder andere behaald in Oostenrijk en China. Ze werkt momenteel in Aachen. Sinds 2007 is ze bestuurslid van DÄGfA.

Dr. Wolfram Stör

Dr. Stör is sinds 1990 betrokken bij de DÄGfA. Hij begon in het acupunctuuronderwijs en was intussen zowel hoofd van het wetenschappelijke centrum als van het educatiecentrum. Hij sprak als gastonderwijzer voor universiteiten als Heidelberg, Harvard Medical School en Boston. Zijn specialisaties zijn algemene geneeskunde, acupunctuur, natuurgeneeskunde en homeopathie.