Seminar 2022

LIVE SEMINAR INTEGRATIEVE ONCOLOGIE IN HET NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

Zaterdag 21 mei 2022

U kunt zich nu opgeven voor dit seminar.

Integratie van de complementaire zorg in de medische oncologie

Bij Integrative Medicine worden reguliere- en complementaire zorg geïntegreerd. Zo kunnen we als arts de patiënt optimaal effectieve en veilige behandelingen aanbieden. Oncologie is de meest geschikte discipline waarbij samenwerking tussen de reguliere zorg en de complementaire zorg vruchten kan afwerpen. Dat wordt in dit seminar nader toegelicht door onze sprekers en biedt directe aanknopingspunten in uw praktijk als arts-acupuncturist.

Drs. Ines von Rosenstiel: De toepassing van Integrative Medicine binnen de medische oncologie

Ines is opgeleid tot arts aan de Universiteit Leiden. Daarna heeft zij de specialisatie kindergeneeskunde gedaan eveneens in Leiden gevolgd door subspecialisatie kinder intensive care in Amsterdam. Ook heeft zij de opleiding Integrative Pediatrics gevolgd in het Boston Children’s Hospital. Op dit moment is zij als kinderarts en arts Integrative Medicine verbonden aan het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem. Hier vervult zij de functie van consulent Integrative Medicine op de afdeling medische oncologie. Zij is tevens project manager Integrative Medicine in het Haga Ziekenhuis te Den Haag met een eigen spreekuur integratieve oncologie.

In haar voordracht gaat zij vertellen over haar ervaringen met de implementatie van Integrative Medicine in de reguliere zorg in Nederland met vooral de focus op integratieve oncologie.

Drs. Daniëlle Verbeek: Acupunctuur en oncologie

Daniëlle is internist-oncoloog en enthousiast pleitbezorgster van integratieve oncologie. Zij volgde cursussen op het gebied van integratieve oncologie aan de universiteit van Arizona en werd verder opgeleid in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Na als oncoloog werkzaam te zijn geweest in het Martini Ziekenhuis in Groningen en bij de Treant Zorggroep richt Daniëlle zich momenteel op haar eigen praktijk, waarin zij patiënten die kanker (gehad) hebben coacht op het gebied van wat zij zélf kunnen doen om hun welbevinden en vitaliteit te verbeteren, en welke vormen van complementaire zorg hierbij behulpzaam kunnen zijn. Ook doet zij onderzoek en geeft zij onderwijs op het gebied van integratieve oncologie.

In haar voordracht zal Daniëlle kort vertellen over de huidige mogelijkheden van de oncologie behandeling binnen de reguliere zorg. Daarnaast zal zij ook vertellen over de evidence van de toepassing van acupunctuur als complementaire behandeling bij oncologie patiënten.

Dr. Djien Liem: Acupunctuur als immunomodulatie bij oncologie

Djien is gepensioneerd kinderarts-neonatoloog bij het Radboud UMC in Nijmegen, die na zijn pensioen een eigen praktijk voor medische acupunctuur is begonnen. Hij is secretaris van de WAVAN en tevens voorzitter van de wetenschappelijke commissie van de WAVAN.

Djien gaat vertellen over het effect van acupunctuur op het immuunsysteem en in het bijzonder in relatie tot de NK (natural killer) cellen. Omdat NK cellen een rol hebben bij het bestrijden van maligne cellen, zou acupunctuur wellicht van nut kunnen zijn ter ondersteuning van chemotherapie om de maligne cellen op te ruimen.

             

DOWNLOAD Flyer 21 mei 2022


Voertaal:
Nederlands

Accreditatie:
5 punten voor WAVAN en NAAV leden
(voor niet-WAVAN/NAAV leden gelieve zelf de accreditatie aan te vragen bij de eigen vereniging)

INSCHRIJVING:
Inschrijving is verplicht door insturen van inschrijfformulier (zie hieronder)

Kosten:
WAVAN en NAAV leden € 150,00
Normale prijs: € 175,00
Partner deelnemers: € 75,00

Voor uw partner hanteren wij een speciaal tarief van € 75,00 met hetzelfde arrangement, behalve deelname aan het seminar.

Instructie aanmelden:
• Early bird 10% korting voor collega’s die zich voor 10 mei a.s. aanmelden;
• Na uw registratie/aanmelding voor het seminar krijgt u een factuur en mail met instructie voor uw bezoek aan ons seminar.

 

Nu inschrijven

* Velden met een * zijn verplicht!

    De heerMevrouw

    deze gegevens zijn nodig voor accreditatie administratie

    Verzenden, ik geef toestemming aan de SWERF om mijn gegevens te gebruiken om contact met mij op te nemen.

    Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.